Ingredièˆnten : # 4 appels # 1 vanillestokje # eventueel een snuifje kaneel # 1 eierdooier plus een scheutje melk # bladerdeeg # parelsuiker
Bereiding : # smelt een klontje boter in een kookpot # schil de appels en snijdt ze in stukjes # stoof de appels in de boter en voeg er een scheutje water bij # snijd een vanillestokje in de lengte open . # Schraap er de zaadjes uit met een mes en doe ze bij de appels # doe er eventueel een snuifje kaneel bij # laat ze op een zacht vuurtje stoven tot compote # laat de appelcompote afkoelen # klop 1 eierdooier ( geel) los met een scheutje melk # deze keer heb ik het met vormpjes gedaan of je kan het natuurlijk ook doen zoals de klassieke appelflappen # bekleed een bakplaat met een bakpapier of siliconen mat # leg een stuk bladerdeeg erop ( hartvorm) # schep er een flinke appelcompote in het midden van elke flap # plaats terug een bladerdeeg ( hartvorm) # duw de randen dicht met een vork # bestrijk met behulp van een kookpenseel elke appelflap met losgeklopt eigeel en melk gemengeld # strooi er wat parelsuiker over # bak de appelflappen 25 minuten ongeveer in een voorverwarmde oven van 175 graden # smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties