Bereiding:
# boter de taartvorm in en bestuif met bloem
# verwarm de oven op 180 graden
# plaats de bladerdeeg in de vorm en druk goed aan. Snijd het teveel deeg weg.
# prik met behulp van een vork de deeg
# plaats er een bakpapier erop en leg er bakparels erop
# bak de taart blind voor 15 minuten
Pudding:
# verwarm de melk
# snij de vanillestokje in twee , haal de zaadjes eruit. Voeg de zaadjes en de peul in de melk
# scheid de eieren en gebruik alleen het geel. Klop de eierdooiers met de mixer en voeg de suiker beetje bij beetje tot een ruban.
# voeg er dan de vanillepoeder toe. Dit helpt voor de binding
# verwijder de vanillepeul uit de hete melk en schenk er een deel van de melk bij het eiermengsel
# roer met de garde
# giet nu deze mengsel in de pan met de rest van de warme melk
# gebruik een zacht vuurtje en blijft continu roeren met de garde tot je een gebonden pudding hebt, uitkijken dat de pudding niet aanbrand
# verwijder de bakparels en laat even afkoelen
# ondertussen snij de appeltjes in schijven
# voeg daarna de pudding in de taart en plaats de appeltjes erop
# en bak de taart verder voor 25-30 minuten ( hangt af van oven tot oven ) ik had met 25 minuten genoeg
# haal de taart uit de oven
# verwarm de abrikozenconfituur en smeer deze op de taart
# smakelijk!
# altijd lekker met een bolletje vanille-ijs
Reactie plaatsen
Reacties