Bereiding bouillon: # bereid een ketel met de klassieke groentebouillon. # breng een ruime hoeveelheid water aan de kook # spoel alle groenten , snij grof en doe ze in de grote pot met water( selder, wortels, preistengels, uien, look) # voeg de verse kruiden , wat zout en de specerijen toe( tijm, laurier, rozemarijn, peterseliestengels, zwarte peper, kruidnagel) # laat de bouillon kort sudderen en leg vervolgens de kip in # laat de kippenbouillon een uur zeker koken . Gebruik de schuimspaan om tussendoor het vet weg te scheppen # schep de gare kip uit de pot en laat afkoelen # zeef de bouillon # bak de kippenballetjes
Paddenstoelen: # snij de paddenstoelen in kwartjes # smelt een klontje boter en bak de paddenstoelen # voeg een beetje peper en zout toe # laat de champignons kleuren en zet opzij # pluk al het vlees van de kip ( behalve het vel) # zet even opzij de kip
Saus: # smelt 60 gr boter in een kookpot en voeg 80 gram bloem toe # het bloemmengsel al roerend opdrogen ( niet aanbakken) # schenk er een deel van de 1,5 liter gezeefde kippenbouillon bij in de pot. # blijf doorroeren # schenk af en toe wat bouillon bij , wacht tot de saus verdubbeld . # voeg room bij # roer de saus zorgvuldig # voeg nu de gebakken paddenstoelen, de stukjes kip , gehaktballetjes toe aan de saus # druppel wat vers citroensap in het mengsel en kruid met nootmuskaat # snij het dekseltje uit het bladerdeeggebak, schep een portie vol au vent # smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties