Goedemorgen iedereen!
1) Pesto :
Ingrediënten :
# 65 gr pijnboompitten
# 2 teentjes look
# 65 gr verse basilicum
# 175 ml olijfolie
# een klein citroen geperst
# zout en peper
# 70 gr Parmezaanse kaas
2) Basilicum olie :
# Bereiding :
# neem 1 liter olijfolie
# gebruik 200 gram basilicum blaadjes
# dus ik gebruik 50 gr blaadjes per 250 ml olijfolie
Pesto:
Bereiding :
# rooster eerst de pijnboompitten in een pan zonder olie of boter
# laat dit wat afkoelen
# doe nu de kaas, de gepelde look, de pijnboompitten en de verse basilicum ( blaadjes en takjes) in de hakmolen
# voeg nu de olijfolie erbij en laat voort mixen
# voeg de geperste citroen toe
# op het einde geeft smaak met wat peper en zout bij te voegen
# smakelijk!
Tip:
# gebruik dit in pasta’s met eventueel gedroogde tomaten, maar ook in bladerdeeg stengels.
# vers gemaakte pesto is tot 1 week houdbaar in de koelkast , maar zeker afgedekt met een deksel
# pesto kun je ook invriezen als je er teveel hebt gemaakt . De pesto gewoon in ijsblok vorm gieten kan zeker ook , zodat je nadien gemakkelijk een bordje pesto kunt maken. Het kan wel mogelijk zijn dat de pesto minder is van structuur en minder in smaak door het te in te vriezen en ontdooien .
# ik heb het in een weckpot bewaard voor de vriezer( maar dan maak ik pesto zonder de Parmezaanse kaas) . Die voeg ik er nadien bij bij het klaarmaken( glazen bokaal moet zeker goed gesteriliseerd zijn
Reactie plaatsen
Reacties