Onze eerste aardbeienconfituur is gemaakt. We gaan er zeker van genieten!
Aardbeienconfituur: Voor 1 kg aardbeien heb ik 500 gr suiker gebruikt # dit heb ik een nachtje laten trekken ( aardbeien en suiker) # Bij het maken van de confituur de laatste 15 minuten een halve citroen persen is een natuurlijke pectine bom. Daardoor word je confituur dikker . Zorg ook dat de fruit hun kleur goed behoud. # hier bij mij duurde het ongeveer 30-40 minuten( dat hangt af op hoeveel je je fornuis zet ) # de eerste 10 minuten heb ik het op nr 7 gezet het fornuis ( gaat tot nr 9) , dan heb ik de rest van de tijd op nr 6 gezet # roer regelmatig de confituur # schep het schuim eraf ( liefst op het einde vooraleer je ze in de gesteriliseerde potten zet) # vul de warme confituur in de gesteriliseerde potjes ( liefst potjes met een schroefdeksel erop) # draai het deksel erop en laat de confituur potjes omgekeerd afkoelen # bokalen met een rubberen en klemsluiting laat je gewoon afkoelen zonder te draaien # op een droge, donkere en koele plaats bewaren # smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties