Ingrediënten : # 200 gr boerenboter( op kamertemperatuur) # 180 gr suiker ( heb een grote pot suiker waar er vanillestokjes zijn waar ik de zaadjes eerder had gebruikt en de peul erin laat) # 1 pakje vanillesuiker ( 8 gram ) # 4 eieren # 1 citroen geraspt ( de zeste alleen gebruiken) # 210 gr zelfrijzend bloem # snuifje zout # appeltjes voor bovenaan( kan 2-3 appels zijn ) hier zijn de appeltjes klein dus heb wat meer gebruikt
Bereiding: # smelt een klontje boter op een zacht vuurtje, neem een borsteltje en bestrijk deze in je taartvorm # bepoeder eventueel de vorm nadien met een klein 1 eetlepel bloem dan zal je de taart gemakkelijk van de taart losmaken ( ik geef toe dat ben ik deze keer vergeten en ging ook wel gemakkelijk uit de vorm) # klop in een kom de boter met suiker en vanillesuiker romig # splits de eieren , voeg de eigeel één per één toe en voeg dit bij de boter/ suiker mengsel # klop nadien de eiwitten op tot een stevige sneeuw en laat dit nog even apart staan # verwarm de oven op 175 graden # zeef de zelfrijzende bloem en voeg dit ook in de kom en voeg ook de zeste van de citroen # voeg daarbij nog een snuifje zout en mix nog eventjes # spatel nu de opgeklopte eiwitten onder het beslag # stort het beslag in de cakevorm # schil de appelen , verwijder het klokhuis en snijd deze in schijfjes # en voeg deze bovenaan het deeg # bak de cake in een voorverwarmde oven ongeveer 45 minuten( controleer altijd eens 5 minuten eerder als er op de sateprikker geen deeg op is dan is de cake gebakken. ) # neem de cake uit de oven en laat even afkoelen # haal het uit de vorm en laat nadien verder afkoelen # smakelijk !
Reactie plaatsen
Reacties