Brusselse wafels met aardbeien en mango met roomijs
Gepubliceerd op 15 oktober 2023 om 21:02
De lekkerste verse wafels Brusselse wafels gemaakt :
Ingrediënten Brusselse wafels: # 3 eieren # 380 ml melk # heb verse gist gebruikt 11 gram # 380 ml lauw water # 450 gram zelfrijzende bloem # 150 gram gesmolten boter # snuifje zout
Ingrediënten roomijs: # 200 ml melk # 150 ml slagroom # 150 gr suiker ( gebruikte mijn zelfgemaakte vanillesuiker) # 5 eierdooiers # eventueel wat enkele druppels vanille-essence
Bereiding Roomijs: # meng in een kom de slagroom en de melk en 50 gr suiker # klop apart de eierdooiers met de resterende suiker # en voeg al roerend het melk mengsel en de vanille essence toe # schenk het mengsel in het bak # het ijs zal klaar zijn na ongeveer 30 minuten # smakelijk!
Bereiding Brusselse wafels: # scheid eerst de eieren en zet de eiwitten in een aparte kom # klop eerst de dooiers ( geel van de eieren ) los met de garde # voeg er de melk en de gist aan toe # klop met de garde # schenk daarbij het lauwe water bij het beslag # smelt op een zacht vuurtje de boter # zeef de bloem en voeg in de mengkom , roer goed met de garde tot er geen enkel klontertje overblijft # schenk daarbij de gesmolten boter bij het beslag en roer nogmaals met de garde # klop nu de eiwitten tot een stevig schuim # gebruik hiervoor een heel propere kom en een propere garde # spatel het opgeklopte eiwit onder het beslag # doe dit voorzichtig zodat er zoveel mogelijk lucht in het beslag blijft # voeg er tenslotte een snuifje zout toe en spatel nog eens voorzichtig # laat het wafelbeslag op een warm tochtvrij plekje rusten gedurende 25 minuten minimum ( mag zeker langer ook rusten ) # verwarm de wafelijzer op de hoogste stand . Laat het ijzer ook goed voorverwarmen # bestrijk het wafelijzer met wat gesmolten boter # schep een portie beslag in het wafelijzer , sluit het meteen en bak tot een luchtige goudbruine Brusselse wafel # serveer de wafels versgebakken # poeder over elke wafel met bloemsuiker # voeg wat fruit toe # eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties
Ze waren zo LEKKER ! ❤️ dank u Selma.
Ik ga zeker thuis proberen.