Eventueel voor een glazuur: # 120 gram poedersuiker # 2 tot 3 eetlepels sap van de abrikoos
Bereiding cake : # klop de boter met suiker romig # voeg daarbij één voor één de eieren toe # mix goed met de mixer # daarna voeg je de zelfrijzende bloem en het amandelmeel toe # mix tot dit alles is goed opgenomen ( niet te lang mixen ) # snij de abrikoos in stukjes en meng dit onder het deeg voorzichtig # vet eerst de bakvorm met wat gesmolten boter en bepoeder dan met wat bloem # bak de cake in een voorverwarmde oven op 175 graden gedurende 30-35 minuten ( hangt ook af in welke bakvorm je het plaats) # best eens controleren na 30 minuten met een sateprikker en prik deze in het midden van de cake. Komt deze er mooi uit , is deze gebakken. # laat de cake zeker 10-15 min. in de vorm afkoelen , stort het deeg daarna op een rooster om volledig te koelen
# omdat ze hier graag een glazuur op hebben , heb ik er nog een glazuur bij gedaan.
# heb 120 gr poedersuiker # 2 tot 3 eetlepels het sap van de abrikoos # meng de abrikoos sap met de poedersuiker tot glazuur. ( doe het geleidelijk zodat het niet te vloeibaar wordt ) # sprenkel over “de afgekoelde cake” en laat dit nog eventjes afkoelen 1-2 uurtjes. # smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties