Bereiding:
# Verwarm een kookpot en voeg wat olijfolie en een eetlepel boter toe.
# Bak de kip op middelhoog vuur (het hoeft niet helemaal doorbakken te zijn).
# Voeg vervolgens heet water toe over de kip en laat het 1 uur koken.
# Haal daarna de kippenbouten eruit en zeef het water. Zet apart.
# Voeg een beetje olijfolie toe aan dezelfde kookpot.
# Stoof de fijngesnipperde ui aan en voeg dan de fijngehakte wortels en geraspte wortels toe. Laat dit even sudderen.
# Voeg de bloem toe, roer even en voeg dan het water toe waarin je de kippenbouten hebt laten koken.
# Als het water kookt, voeg dan de Griekse pasta en vermicelli toe.
# Voeg de stukjes kip, kruiden en fijngehakte peterselie toe.
# Meng het citroensap en het eigeel en voeg dit aan het einde toe aan de soep
# smakelijk !
Reactie plaatsen
Reacties