Klassieke rijstpap met kaneel en pistache

Gepubliceerd op 23 maart 2024 om 15:26

Klassieke rijstpap met kaneel en pistache )(sütlaç)

Ingredienten :
# 1 liter volle melk
# 400 ml water
# 125 gram rijst
# 200 ml volle room
# 120 gr suiker
# 2 zakjes vanillesuiker
# 2 eetlepels maiszetmeel ( plus minus 35 gr)
# gemalen ongezouten pistache
# kaneel

Bereiding:
# begin met de rijst te wassen en laat uitlekken.
# kook de rijst met 400 ml water totdat de rijst zacht is en het water bijna weggetrokken is .
# ik heb het op een middelmatig vuurtje gezet ( nr 6 ) en heeft ongeveer 15 minuten geduurd tot het water bijna wegging( zonder deksel koken). Vergeet niet af en toe maar ook niet teveel te roeren.
# schenkt de melk met de room bij de gekookte rijst.
# heb dit ongeveer 20 minuten laten koken op een middelmatig vuurtje( nr 6).
# af en toe eens roeren ( nadien heb de suiker bijgevoegd en ook nog de vanillesuiker. Heb nog 5-10 minuten laten koken op middelmatig vuurtje.
# ondertussen heb ik 60 ml water met 2 eetlepels maizena gemengd en deze in de rijstpap bijgevoegd.
# roer enkele minuten heel goed dat je geen klonters hebt.
# serveer in kleine potjes.
# heb eerst een uurtje buiten onder afdak gelaten en daarna in de koelkast bewaard.
# je kan het lauw of koud eten# we lusten het graag als het enkele uren of zelfs een dagje in de koelkast is geweest .
# serveer met pistache en kaneel eventueel.
# eet smakelijk!
# een optie eventueel , je kan ook de rijstpap eventueel op smaak brengen met citroenschil of appelsien schil

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.