Klassieke rijstpap met kaneel en pistache )(sütlaç)
Ingredienten : # 1 liter volle melk # 400 ml water # 125 gram rijst # 200 ml volle room # 120 gr suiker # 2 zakjes vanillesuiker # 2 eetlepels maiszetmeel ( plus minus 35 gr) # gemalen ongezouten pistache # kaneel
Bereiding: # begin met de rijst te wassen en laat uitlekken. # kook de rijst met 400 ml water totdat de rijst zacht is en het water bijna weggetrokken is . # ik heb het op een middelmatig vuurtje gezet ( nr 6 ) en heeft ongeveer 15 minuten geduurd tot het water bijna wegging( zonder deksel koken). Vergeet niet af en toe maar ook niet teveel te roeren. # schenkt de melk met de room bij de gekookte rijst. # heb dit ongeveer 20 minuten laten koken op een middelmatig vuurtje( nr 6). # af en toe eens roeren ( nadien heb de suiker bijgevoegd en ook nog de vanillesuiker. Heb nog 5-10 minuten laten koken op middelmatig vuurtje. # ondertussen heb ik 60 ml water met 2 eetlepels maizena gemengd en deze in de rijstpap bijgevoegd. # roer enkele minuten heel goed dat je geen klonters hebt. # serveer in kleine potjes. # heb eerst een uurtje buiten onder afdak gelaten en daarna in de koelkast bewaard. # je kan het lauw of koud eten# we lusten het graag als het enkele uren of zelfs een dagje in de koelkast is geweest . # serveer met pistache en kaneel eventueel. # eet smakelijk! # een optie eventueel , je kan ook de rijstpap eventueel op smaak brengen met citroenschil of appelsien schil
Reactie plaatsen
Reacties