Baskische burnt cheesecake

Gepubliceerd op 23 maart 2024 om 14:13

Baskische “burnt” cheesecake:

Ingrediënten:

# 500 gr verse volle kaas
# 280 gr zure room
# 200 gr mascarpone
# 400 gr volle room
# 60 gr maiszetmeel# 20 gr patisserie bloem # enkele druppels vanille extract
# 4 eieren ( ongeveer 415 gr)
# 230 gr suiker

# chocolade ganache :
voor 100 gr puur chocolade - 100 gr room laten smelten

Bereiding:
# verwarm de oven op 220 graden
# vet dan ook de springvorm in met een beetje boter.
# leg de vel bakpapier in je springvorm van 25-26 cm. Zorg ervoor dat de vellen bakpapier aan de bovenkant van de pan uitkomt. ( je mag zeker twee vellen ook gebruiken. Ik had met eentje genoeg wel)
# voeg in een kom de volle kaas, mascarpone, en zure room toe( op kamertemperatuur)
# klop met een elektrische mixer tot het mengsel een gladde massa krijgt.
# voeg de koude volle room en vanille extract er toe.
# voeg de mais, gezeefde bloem gelijkmatig over het roomkaas mengsel en meng deze ook goed met de mixer.
# klop in een aparte kom de suiker met de eieren (3-5 minuten) tot een ruban.
# voeg nu het ei mengsel toe bij het roomkaas mengsel.
# giet het beslag nu in de voorbereide springvorm.
# bak de eerste 20 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden
# daarna verlaag je het op 200 graden en nog ongeveer 20 minuten laten bakken ( opletten deze cheesecake is romiger en heeft een wiebelige structuur dan een gewone cheesecake . Maar geeft toe is zó lekker. )
# deze cheesecake is gekend dat de bovenkant wat gebrand uitziet.
# als het klaar is haal de cheesecake voorzichtig uit de oven. Laat het zo afkoelen en voeg het zo in de koelkast zeker 5-7 uren . Om beter te zijn is het beter om een dagje te laten rusten in de koelkast
# haal nu de vorm pas uit.
# pel het bakpapier voorzichtig van de zijkanten van de cheesecake.
# heb een chocolade ganache gemaakt
# en serveer met chocolade ganache
# Bon appétit !

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.