Ingredienten : # 5 liter verse melk # 1 eetlepel zeezout # 190 ml appelazijn # zeef, kaasdoek , en wat gewicht
Bereiding: # Om kaas te maken, begin je met het zeven van de melk door de kaasdoek. # Verwarm de melk in een kookpan. # Wanneer de melk kookt, voeg je de appelazijn toe die je met 1 eetlepel zeezout hebt geroerd. # Je zult zien dat de melk onmiddellijk gaat schiften. # Als de schifting goed gaat en er een lichtgele groenige wei met brokjes ontstaat, duurt dit ongeveer 5 minuten of iets meer # Blijf constant roeren. # Vervolgens plaats je een passeerzeef boven een pot en leg je er een kaasdoek op. # Het vocht dat onderaan in de pot terechtkomt is de wei, en wat in de theedoek zit is de kaas. # Laat de kaas goed uitlekken. # Sluit de theedoek goed af en leg er wat gewicht op mag tot 3-4 kilo # Laat het zo 2 uur en 20 minuten staan (niet te lang, anders wordt de kaas te hard). # Snijd de kaas in blokjes en voeg de wei gemengd met 2 eetlepels zeezout toe aan de pot met de kaasblokjes. # Bewaar dit in een afgesloten pot in de koelkast of je kunt het ook meteen opeten. # smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties