Saksuka

Gepubliceerd op 15 oktober 2024 om 17:30

Turkse Şakşuka is een heerlijke meze die zowel koud als warm gegeten kan worden

Ingrediënten :
# 3 kilo aubergine ( in vierkanten snijden ongeveer 2 cm op 2 cm)
# 2 kilo puntpaprika( je mag ook gewone paprika gebruiken. Ook niet te klein snijden )
# Tomatensaus die ik zelf had gemaakt (ik heb er enkele schepjes aan toegevoegd, afhankelijk van hoeveel tomatensaus je graag hebt) ongeveer 1 kg tomaten .een beetje zee zout toevoegen

Bereiding:
# Was de aubergines, snijd ze in vierkanten en laat ze in zout water weken om de bitterheid te verminderen.
# Spoel ze daarna goed af en dep ze droog.
# Bak de aubergines in olie tot ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
# Snijd de paprika’s ook in grote vierkanten en bak ze ook in olie.
# Voeg de gebakken aubergines en paprika toe aan de saus en laat het geheel sudderen tot alle smaken goed zijn vermengd.
# Ik maak de aardappelen die ik dan ook in blokjes zou snijden en bakken in olie pas op het moment dat ik dit ga samen serveren.
# Voeg de aubergines, paprika en tomatensaus goed gemengd toe in een grote pot.
# Leg ze in gesteriliseerde potten, zorg ervoor dat de pot en deksel heel schoon zijn.
# Sluit het deksel goed af.
# Plaats de potten in een grote kookpot en vul ze tot net onder het deksel met water.
Laat ze zeker 20-25 minuten koken.
# Haal de potten voorzichtig eruit, draai ze om en laat ze afkoelen.
# Je kunt ook 2 teentjes gebakken knoflook toevoegen en daarna de gebakken aardappelblokjes.
# Het is een heerlijke meze voor mijn ventje!
# alvast smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.