Bereiding :
# doe de water en gist in een kom.
# roeren voeg de suiker toe .
# Voeg melk en gesmolten boter toe aan het gistmengsel.
# Voeg beetje bij beetje bloem en zout toe.
# Mix ongeveer 10 minuten met de deeghaak.
# Het deeg moet zacht zijn.
# Laat minstens 1 uur rijzen (bedek de kom met plasticfolie en een doek).
# laat de deeg rijzen tot het in volume verdubbeld.
# Bestuif het werkblad lichtjes met bloem.
# snijd het deeg in 4 delen
# Rol het deeg op tot maximaal 1 cm dikte.
# heb uitsteker gebruikt van 6 en 8 cm en 1 kleine uitsteker van ongeveer 1- 1,5 cm gebruikt om er een donut vorm van te maken. ( kleintjes wogen 50 gr de donut de grotere donuts 70 gr ongeveer)
# Leg de donutsdeeg allemaal op bakpapier bedekt met een doek, zorg ervoor dat ze niet te dicht bij elkaar staan en dat de doek het deeg niet raakt.
# ik had ze in een warme kamer geplaatst en zag het deeg mooi rijzen, laat het zeker 1-2 uur rijzen.
# verhit zonnebloemolie in een kookpot en bak 2-3 per keer tot ze mooi goudbruin zijn.
# draai halverwege om, want het gaat vlug dus goed opletten
# leg ze op keukenpapier.
# dip de donuts vervolgens in gesmolten chocolade, versier met parels, sprinkels…
# eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties