Donuts

Gepubliceerd op 15 juni 2024 om 20:14

Goedenavond allemaal.
Deze donut recept is super heerlijk en is niet vettig van structuur. Is wel wat calorie rijk maar wees gerust het is de moeite waard.
Donuts ingrediënten :
# 630 gr patisserie bloem gebruikt
# 12 gr droge gist
# 40 ml warm water( om de droge gist te activeren)
# 225 ml melk( kamertemperatuur)
# 100 gr boerenboter
# 9 gr zout
# 40 gr suiker

Voor de topping:
# au bain marie zwarte en apart melk chocolade laten smelten

Bereiding :

# doe de water en gist in een kom.

# roeren voeg de suiker toe .

# Voeg melk en gesmolten boter toe aan het gistmengsel.

# Voeg beetje bij beetje bloem en zout toe.

# Mix ongeveer 10 minuten met de deeghaak.

# Het deeg moet zacht zijn.

# Laat minstens 1 uur rijzen (bedek de kom met plasticfolie en een doek).

# laat de deeg rijzen tot het in volume verdubbeld.

# Bestuif het werkblad lichtjes met bloem.

# snijd het deeg in 4 delen

# Rol het deeg op tot maximaal 1 cm dikte.

# heb uitsteker gebruikt van 6 en 8 cm en 1 kleine uitsteker van ongeveer 1- 1,5 cm gebruikt om er een donut vorm van te maken. ( kleintjes wogen 50 gr de donut de grotere donuts 70 gr ongeveer)

# Leg de donutsdeeg allemaal op bakpapier bedekt met een doek, zorg ervoor dat ze niet te dicht bij elkaar staan en dat de doek het deeg niet raakt.

# ik had ze in een warme kamer geplaatst en zag het deeg mooi rijzen, laat het zeker 1-2 uur rijzen.

# verhit zonnebloemolie in een kookpot en bak 2-3 per keer tot ze mooi goudbruin zijn.

# draai halverwege om, want het gaat vlug dus goed opletten

# leg ze op keukenpapier.

# dip de donuts vervolgens in gesmolten chocolade, versier met parels, sprinkels…

# eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.