Bereiding :
# gebruik liefst een bakvorm met uitneembare vorm.
# heb een beetje boter laten smelten en deze aan de randen en bodem goed gesmeerd met behulp van een penseel.
# normaal bekleed ik de bakvorm met bakpapier zodat je de taart makkelijk uit kunt halen .
Ik heb het vergeten te doen deze keer maar gelukkig ging het gemakkelijk om het mooi eruit te halen.
# maal de koekjes heel fijn in de blender en voeg er de gesmolten toe en roer tot de massa heel mooi gemengd is.
# verdeel het speculaas mengsel over de bodem en druk deze aan met een lepel
# laat het een uurtje in de koelkast staan.
Taart :
# smelt de speculaaspasta au bain marie tot het mooi lopend is.
# week de gelatine in koud water.
# voeg 1/3 van de room in een pot en laat even koken
# voeg nu de geweekte gelatine er toe
# roer deze goed tot het goed opgelost is.
# voeg in een pot de mascarpone, suiker, vanillesuiker, roomkaas en de resterende room en mix tot een stevige massa
# voeg het room/ gelatine mengsel ,een scheutje Baileys en voeg daarbij de gesmolten speculaaspasta toe.
# mix terug eventjes tot alles goed gemengd is.
# voeg deze crème nu op de koekjes bodem en laat enkele uren opstijven. ( minstens 6 h )
# ik maak het liever een dag op voorhand zodat de taart mooi opstijft
Voor de topping:
# laat terug wat speculaaspasta smelten au bain marie.
# en giet deze over de taart( niet te warm overgieten )
# laat het nog zeker 1-2 uur opstijven in de koelkast
# eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties