Bereiding :
# Verwarm een kookpot en voeg wat olijfolie en een eetlepel boter toe.
# Snijd de ui in grote stukken en leg ze in de pot.
# Voeg de kip toe en bak de kip lichtjes.2-3 minuten)
# Giet vervolgens heet water over de kip en laat het koken tot het gaar is.
# Haal daarna de kippenbouten eruit en zeef het water om later te gebruiken voor de soep.
# Voeg de bouillon terug in de kookpot en voeg eventueel wat extra water toe.
# Als het water kookt, voeg dan de Griekse pasta toe.
# Meng in een klein bordje 1 eetlepel bloem, 1 eigeel, 2 eetlepels yoghurt en 1 eetlepel citroensap. Roer goed. Voeg wat bouillon toe en voeg alles toe aan de soep.
# Voeg vervolgens de stukjes kip en kikkererwten toe.
# Voor de dressing, smelt in een kleine pan 1 eetlepel boter, 3 eetlepels olijfolie en voeg munt en paprikapoeder toe.
# Giet dit over de soep.
# Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties