Turkse kippensoep

Gepubliceerd op 15 oktober 2024 om 17:52

Bereiding :

# Verwarm een kookpot en voeg wat olijfolie en een eetlepel boter toe.
# Snijd de ui in grote stukken en leg ze in de pot.
# Voeg de kip toe en bak de kip lichtjes.2-3 minuten)
# Giet vervolgens heet water over de kip en laat het koken tot het gaar is.
# Haal daarna de kippenbouten eruit en zeef het water om later te gebruiken voor de soep.
# Voeg de bouillon terug in de kookpot en voeg eventueel wat extra water toe.
# Als het water kookt, voeg dan de Griekse pasta toe.

# Meng in een klein bordje 1 eetlepel bloem, 1 eigeel, 2 eetlepels yoghurt en 1 eetlepel citroensap. Roer goed. Voeg wat bouillon toe en voeg alles toe aan de soep.

# Voeg vervolgens de stukjes kip en kikkererwten toe.

# Voor de dressing, smelt in een kleine pan 1 eetlepel boter, 3 eetlepels olijfolie en voeg munt en paprikapoeder toe.
# Giet dit over de soep.
# Smakelijk!

Turkse kippensoep:

Ingrediënten :
# 3 kippenbouten
# 1 ajuin
# 2 liter water
# 80 gr griekse pasta( şehriye)
# 100 gr kikkererwten

# 1 eetlepel bloem
# 1 eigeel
# 2 eetlepels yoghurt
# 1 eetlepel citroensap

Voor de dressing:
# 1 eetlepel boter
# 3 eetlepel olijfolie
# 1 eetlepel munt
# 1/2 theelepel rode paprika( je mag er altijd wat pikante peper poeder bijvoegen naargelang de wens)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.