Ingrediënten : # 300 gr patisserie bloem # 150 gr boerenboter # 100 gr zelfgemaakte vanillesuiker ( ik heb een pot met gewone suiker waar ik regelmatig als ik een vanillestokje gebruikt erin steekt) # een snuifje zout # 1 ei # 1 vanillestokje
Om te vullen en te versieren : # gesmolten donkere chocolade
Bereiding: # Zeef de bloem en meng deze met de vanillesuiker, gebruik hiervoor een mixer of kneed goed met de hand. # Snijd het vanillestokje in de lengte open. # Haal de zaadjes eruit en voeg deze toe aan het deeg. # Voeg de malse boter toe en kneed met de hand tot een kruimelig deeg. # Voeg het ei en een snufje zout toe. # Kneed dit tot een mooie deegbal. # Wikkel de deegbal in huishoudfolie en laat 1 uur opstijven in de koelkast. # Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius met boven- en onderwarmte. # Rol het deeg uit en steek er cirkelvormige koekjes uit. # Neem 1 kleine deegcirkel om 2 oogjes voor de koekjes te maken. # Ik had 28 cirkels, waarvan 14 cirkels met twee ogen. # Bekleed de bakplaat met bakpapier. # Leg de koekjes op de bakplaat. # Laat ze 18-19 minuten bakken (afhankelijk van de grootte en dikte van de koekjes). # de koekjes hebben nu een lichtbruine kleur , ze voelen zacht aan, maar tijdens het afkoelen worden de koekjes steviger. Dit is een normaal proces waarbij de koekjes harder worden naarmate ze afkoelen . # Laat ze volledig afkoelen. # Smelt zwarte chocolade au bain-marie. # Vul de afgekoelde koekjes met wat gesmolten chocolade. # En leg daar bovenop het andere koekje met de oogjes erop. # Voor decoratie heb ik met behulp van een tandenstoker gesmolten chocolade gebruikt. # Happy Halloween!
Reactie plaatsen
Reacties