Halloween koekjes

Gepubliceerd op 31 oktober 2024 om 16:20

Halloween koekjes

Ingrediënten :
# 300 gr patisserie bloem
# 150 gr boerenboter
# 100 gr zelfgemaakte vanillesuiker ( ik heb een pot met gewone suiker waar ik regelmatig als ik een vanillestokje gebruikt erin steekt)
# een snuifje zout
# 1 ei
# 1 vanillestokje

Om te vullen en te versieren :
# gesmolten donkere chocolade

Bereiding:
# Zeef de bloem en meng deze met de vanillesuiker, gebruik hiervoor een mixer of kneed goed met de hand.
# Snijd het vanillestokje in de lengte open.
# Haal de zaadjes eruit en voeg deze toe aan het deeg.
# Voeg de malse boter toe en kneed met de hand tot een kruimelig deeg.
# Voeg het ei en een snufje zout toe.
# Kneed dit tot een mooie deegbal.
# Wikkel de deegbal in huishoudfolie en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
# Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius met boven- en onderwarmte.
# Rol het deeg uit en steek er cirkelvormige koekjes uit.
# Neem 1 kleine deegcirkel om 2 oogjes voor de koekjes te maken.
# Ik had 28 cirkels, waarvan 14 cirkels met twee ogen.
# Bekleed de bakplaat met bakpapier.
# Leg de koekjes op de bakplaat.
# Laat ze 18-19 minuten bakken (afhankelijk van de grootte en dikte van de koekjes).
# de koekjes hebben nu een lichtbruine kleur , ze voelen zacht aan, maar tijdens het afkoelen worden de koekjes steviger. Dit is een normaal proces waarbij de koekjes harder worden naarmate ze afkoelen .
# Laat ze volledig afkoelen.
# Smelt zwarte chocolade au bain-marie.
# Vul de afgekoelde koekjes met wat gesmolten chocolade.
# En leg daar bovenop het andere koekje met de oogjes erop.
# Voor decoratie heb ik met behulp van een tandenstoker gesmolten chocolade gebruikt.
# Happy Halloween!

#halloweenkoekjes #cookies #koekjes #halloween #yummie #tasty #delicious

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.