Sigara borek uit de oven

Gepubliceerd op 19 november 2024 om 19:41

Sigara börek uit de oven is een heerlijk gerecht uit de Turkse keuken.
Het heeft een knapperige buitenkant en een zachte binnenkant met een smaakvolle kaasvulling.

Ingrediënten:
# Driehoekig filodeeg (ik koop dit in een Turkse winkel)
# 200-300 gram feta kaas, gemengd met fijngesnipperde peterselie
# Een beetje zonnebloemolie om het deeg mee in te smeren
# 150 ml melk en 150 ml spuitwater om de rolletjes te weken
# 2 eidooiers
# Sesam- en/of nigellazaad

Bereiding:
# Snijd de peterselie heel fijn en plet de kaas met een vork. Meng de kaas met de peterselie.
# Leg een yufkavel met de brede rand naar je toe en smeer het helemaal in met een beetje olie.( 1 penseel olie gebruiken maar niet helemaal gedompeld)
# Leg wat van de kaas op de onderrand, vouw de linker- en rechterkant naar binnen en rol de yufka vervolgens naar boven op. Door de olie zal het rolletje niet meer openspringen.
# Ik heb een glazen oven schaal gebruikt en giet de melk en spuitwater erin.
# Week de ene kant van de börek 5 minuten in het mengsel van spuitwater en melk, draai om en laat nog eens 5 minuten weken.
# Bekleed een bakplaat met bakpapier.
# Leg de börek nu op de bakplaat naast elkaar.
# Klop het eigeel met een paar druppels melk en bestrijk de sigara börek hiermee.
# Bestrooi de börek met sesam- en/of nigellazaad.
# Plaats de bakplaat in de oven op 190 graden en bak de börek goudbruin, ongeveer 30 minuten.
# Bak ze in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Geniet van je zelfgemaakte sigaar börek!
# Eet smakelijk!

! Als je nog feta kaas over hebt, kun je deze in een potje in de diepvries bewaren voor de volgende keer.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.