Bereiding:
# Snijd de boter in blokjes en voeg geleidelijk de zonnebloemolie toe.
# Voeg vervolgens de poedersuiker toe en kneed het mengsel met de hand of in een keukenmachine.
# Voeg de appelazijn, de dooier van één ei en het zout toe.
# Voeg beetje bij beetje de bloem toe. Kneed met de hand tot een zachte massa ontstaat.
# Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol kleine bolletjes van het deeg (ik heb twee bakplaten gebruikt, die ik apart heb gebakken, in totaal ongeveer 100 stuks).
# Rol de bolletjes tot een grootte van een knikker.
# Klop het eiwit lichtjes op gedurende 1-2 minuten.
# Dompel elk bolletje deeg één voor één in het eiwit en rol ze vervolgens volledig in sesamzaad.
# Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bak de koekjes gedurende 25 minuten met boven- en onderwarmte. Altijd wel eens kijken een paar minuten eerder, aangezien elk oven niet hetzelfde is. Let op, plaats ze niet te dicht bij elkaar, omdat ze tijdens het bakken iets groter worden.
# Laat de koekjes enkele minuten afkoelen en plaats ze voorzichtig op een rooster.
# Deze koekjes kunnen tot een maand in de koelkast worden bewaard in een koekendoos.
# Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties