Bereidingswijze:
# Vulling voorbereiden
# Meng de appelcompote met de vanillesuiker en kaneel in een kom. Proef en pas eventueel de smaak aan naar wens.
# Snijd eventueel in gelijke rechthoeken of vierkanten als je een rol bladerdeeg hebt.
# Maak met een scherp mes enkele kleine streepjes in de bovenkant ( of zoals ik gedaan heb met een deegsnijder raster) van de helft van de bladerdeegvellen (zoals op de foto).
# Leg een lepel van de appelcompote.
# Laat voldoende ruimte aan de randen vrij.
# sluit de bladerdeeg met waarin je de streepjes hebt gesneden.
# Druk de randen stevig aan met een vork om de appelflap goed af te sluiten.
# Klop het ei los met een beetje room en bestrijk hiermee de bovenkant van de appelflappen.
# Strooi wat grove suiker (parelsuiker) over de bovenkant voor een extra knapperige en zoete korst.
# Verwarm de oven voor op 180 graden
# Bak de appelflappen tot ze goudbruin en knapperig zijn.
# Laat de appelflappen iets afkoelen voordat je ze serveert. Perfect met een kopje thee of koffie!
# eet smakelijk !
Reactie plaatsen
Reacties