Bereiding:
# doe de zachte boter, bloemsuiker , cacaopoeder, bloemsuiker , amandelpoeder en een snuifje zout in een keukenmachine .
# mix tot alles goed gemengd is.
# voeg het ei toe en mix opnieuw.
# voeg daarna de bloem beetje bij beetje terwijl je blijft mengen tot een glad deeg ontstaat.
# haal het deeg uit de kom , wikkel het in folie en laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.
Chocolademousse:
# Breek de chocolade in stukjes en smelt met 120 ml room in een steelpannetje.
# verhit de suiker met water in een ander pannetje op laag vuur voor de suikersiroop.
# laat een paar minuten koken.
# doe de eierdooiers in de machine en klop ze los met de klopper.
# voeg de hete suikersiroop bij de eigeel.
# klop tot het mengsel goed afgekoeld is.
# voeg daarbij de gesmolten chocolade toe.
# en voeg op het einde de geklopte room toe en meng goed
# verwarm de oven op 170 graden.
# beboter en bebloem een taartvorm.
# rol het gekoelde deeg dun uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de vorm ermee.
# snij de randen af
# bedek het deeg met bakpapier en vul de vorm met bakparels.
# bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven .
# ik heb de bakparels en bakpapier na 30 minuten verwijderd en de bodem nog 5 minuten zonder bakparels verder gebakken. De baktijd hangt ook af hoe dik of hoe dun je de deeg oprolt en kan daardoor enkele minuten verschillen.
# laat de taartbodem afkoelen en giet daarna de chocolademousse erin.
# laat 2-3 uren zeker in de koelkast.
# ik heb de taart een dag tervoren klaargemaakt.
Crumble: ( kan ook met walnoten in plaats van hazelnoten)
# maal de noten in een blender.
# meng de bloem , suiker, boter, een snuifje zout en hazelnoten kruimel bijeen en mix nog even
# verspreid de crumble over een ovenschaal en bak deze op 170 graden in de oven tot deze mooi krokant en goudbruine kleur heeft
# het duurde ongeveer 30 minuten. ( af en toe controleren hangt af van oven tot oven )
# smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties