Bereiding :
Banketbakkersroom:
# Verwarm de melk in een pan op een zacht vuurtje.
# Snijd het vanillestokje overlangs en haal de zaadjes eruit. Voeg zowel de zaadjes als de peul toe aan de melk.
# Scheid de eieren en gebruik alleen de eidooiers.
# Klop de eidooiers met een mixer en voeg de suiker toe tot het mengsel een ruban vormt (bijna wit kleurt).
# Voeg de puddingpoeder toe aan het eidooiermengsel en meng goed.
# Verwijder de vanillepeul uit de hete melk en schenk een deel van de melk bij het eidooiermengsel. Roer goed door.
# Schenk het mengsel terug in de pan met de rest van de melk en verwarm het op een zacht vuurtje terwijl je constant roert. Blijf roeren totdat het mengsel dikker wordt en begint te pruttelen.
# Haal van het vuur als de pudding klaar is en laat de banketbakkersroom afkoelen.
# Bedek de banketbakkersroom met een vel vershoudfolie.
# Zorg ervoor dat de folie direct op de pudding ligt om geen velletjes te voorkomen.
# Vet de vormpjes met wat gesmolten boter .
# Plaats de kleine bladerdeegvellen op de ingevette vormpjes.
# Prik met een vork enkele gaatjes in het bladerdeeg
# Bedek het bladerdeeg met een vel bakpapier en vul de vormpjes met bakbonen om het deeg op zijn plaats te houden.
# Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bak de taartjes gedurende 25 minuten, of totdat ze goudbruin en mooi gebakken zijn.
# Verwijder de taartvormpjes en laat ze volledig afkoelen.
# Mix de banketbakkersroom terug een beetje met een mixer tot een gladde consistentie en vul de banketbakkersroom in een spuitzak
# Spuit de banketbakkersroom voorzichtig in de taartvormpjes.
# Versier de taartjes met vers fruit naar keuze.
# ik heb nog extra wat chocolade laten smelten op bain marie en deze wat op gedaan met behulp van een spuitzakje
# smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties