Turkse simit broodjes met gevulde kaas

Gepubliceerd op 20 december 2024 om 16:46

Turkse Simit broodjes met gevulde kaas
Ingrediënten:
# 250 ml lauw water
# 250 ml lauw melk
# 1 ei
# 10 gr suiker
# 10 gr droge gist
# 60 ml zonnebloemolie
# 55 ml gesmolten boter
# 10 gr zout
# Ongeveer 960 gr bloem

Voor de vulling:
# Geraspte kaas

Voor de topping:
# 50 ml druivenmelasse (pekmez) gemengd met 20 ml water
# Geroosterd sesamzaad

Bereiding:
# Neem een kom en meng het lauwe water, suiker en gist goed door elkaar.
# Voeg het ei, de olie en de gesmolten boter toe.
# Voeg beetje bij beetje de bloem en zout toe en kneed het deeg met een deeghaak of met de hand.
# Kneed het deeg zeker 10 minuten met een keukenmachine of met de hand.
# Laat het deeg 30 minuten rijzen.
# Verdeel het gerezen deeg in gelijke bollen. Elke bol weegt ongeveer 90 gram, wat resulteert in 18 bollen.
# Druk elke bol eerst uit met je vingers, plaats de vulling in het midden en vouw het broodje dicht.
# Dompel de bovenkant eerst in het mengsel van druivenmelasse en water, en daarna in sesamzaad.
# Snijd lichtjes met een mesje bovenaan het deeg.
# Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bak de broodjes ongeveer 20 minuten.
# Eet smakelijk!

#simitpoğaça

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.