Turkse Simit broodjes met gevulde kaas Ingrediënten: # 250 ml lauw water # 250 ml lauw melk # 1 ei # 10 gr suiker # 10 gr droge gist # 60 ml zonnebloemolie # 55 ml gesmolten boter # 10 gr zout # Ongeveer 960 gr bloem
Voor de vulling: # Geraspte kaas
Voor de topping: # 50 ml druivenmelasse (pekmez) gemengd met 20 ml water # Geroosterd sesamzaad
Bereiding: # Neem een kom en meng het lauwe water, suiker en gist goed door elkaar. # Voeg het ei, de olie en de gesmolten boter toe. # Voeg beetje bij beetje de bloem en zout toe en kneed het deeg met een deeghaak of met de hand. # Kneed het deeg zeker 10 minuten met een keukenmachine of met de hand. # Laat het deeg 30 minuten rijzen. # Verdeel het gerezen deeg in gelijke bollen. Elke bol weegt ongeveer 90 gram, wat resulteert in 18 bollen. # Druk elke bol eerst uit met je vingers, plaats de vulling in het midden en vouw het broodje dicht. # Dompel de bovenkant eerst in het mengsel van druivenmelasse en water, en daarna in sesamzaad. # Snijd lichtjes met een mesje bovenaan het deeg. # Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bak de broodjes ongeveer 20 minuten. # Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties