Bereiding:
# Kneed alle ingrediënten mooi in een kneedmachine of met de hand.
# voeg de bloem als laatste beetje bij beetje toe.
# ik heb ongeveer 1 kg tarwe bloem gebruikt , maar dit kan verschillen per type bloem , dus let goed op.
# dek het deeg af met plasticfolie en daarbovenop een doek.
# laat het 1 uur rusten.
# verdeel het deeg in bolletjes van 200 gr elk; ik had 8 bolletjes( je kunt ze ook halveren om kleinere pide te maken )
# Rol het eerste bolletje uit tot een ovale vorm. ( gebruik lichtjes bloem )
# ik kan er twee op een bakpapier plaatsen.
# voeg aan de randen wat geraspte kaas toe en vouw de randen naar binnen toe om er stevig vast te maken. Dit zorgt ervoor dat de randen smeuïg en gevuld zijn met kaas.
# verwarm de oven op 230 graden.
# plaats de pide op een bakplaat met bakpapier eronder, leg eerst wat feta kaas en daarop wat geraspte kaas. ( pikante kruiden op het einde als je pikant lust )
# smeer de eierdooiers rond de randen en strooi er zwarte komijn en sesamzaad overheen.
# van onderaan tellen , de tweede schuif plaatsen. Ik heb het deeg ongeveer 15 minuten gebakken en daarna in het midden met een lepel een opening gemaakt.
# het ei erin gezet en vervolgens nog eens 5 minuten laten bakken.
# eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties