Blijkbaar is het de dag van de hamburgers.
Verleden keer had ik het met gewone bloem gedaan, deze keer is de structuur zachter. Vond het ook super goed . De De baktijd ging iets vlugger dan de vorige keer , tussen 13-15 minuten.
Hamburger broodjes :
Ingrediënten :
# 250 gr yoghurt
# 500 ml lauw melk
# 250 ml zonnebloemolie
# 2,5 eetlepel suiker = 60 gr
# 1 eetlepel zout ( 25 gr)
# 1 pakje verse gist(42 gr)
# 2 eiwitten (wit van ei)
# ongeveer 1400 gr bloem
# water ,sesam voor op de broodjes te smeren voor het bakken
Bereiding
# voeg de verse gist met lauw melk
# roer dit mengsel goed en laat een minuutje werken
# zet in de kom de melk met de gemengde gist , yoghurt, suiker,zonnebloemolie , de twee eiwitten , voeg er dan beetje bij beetje de bloem bij
# voeg er tussendoor dan de zout toe
# je kan het rustig met de hand kneden ,kneed het deeg ongeveer 15-20 minuten tot je een soepel deeg hebt.
# of eventueel gebruik een keukenmachine hiervoor en gebruik hiervoor de deeghaak en laat deze 10-15 minuten kneden
# heb aan de rand van een ander pot 1 eetlepel zonnebloemolie gesmeerd
# vorm een bal van het deeg en leg de deegbal in een licht met zonnebloemolie ingevette kom
# dek de kom met plasticfolie , ik leg daarop nog een handdoek op
# laat het deeg op kamertemperatuur ongeveer 1 uur in volume verdubbelen
# stort het deeg op een heel licht met zonnebloemolie ingevette werkvlak en duw de lucht eruit
# verdeel het deeg met een deegsteker in 24 gelijke stukken
# ze wogen elk 100 gr ongeveer
# bol de stukjes deeg op en plaats ze met bakpapier beklede bakplaat en dek de deegbolletjes onmiddellijk af met een plasticfolie
# heb de deegbolletjes laten rijzen in de oven gesloten voor 60 minuten
# haal de bakplaten nadien uit de oven
# verwarm de oven op 200 graden onder-bovenwarmte
# smeer de bolletjes in met een beetje water door middel van een penseel en strooi de sesamzaadjes en chiazaad erover
# bak de hamburger broodjes goudbruin deze keer duurde het tussen 13-15 min
# haal de broodjes uit de oven en zet er onmiddellijk een vochtige theedoek eventjes op. Hierdoor krijgt je zachte hamburger broodjes( deze keer heb ik het zelfs niet gedaan. Want ze waren al mooi zacht )
# laat de broodjes nadien afkoelen op een rooster
# smakelijk
Reactie plaatsen
Reacties