# voeg dan beetje bij beetje de bloem toe en tenslotte ook het zout toe
# kneed de ingrediënten samen tot 10-15 min tot een mooi zacht deeg met de hand of met de keukenmachine
# als het deeg goed gekneden is
# voeg in een kom 1 eetlepel olijfolie
# plaats de bol deeg in de kom en dek af met folie ( ik plaats daarop nog een proper theedoek erop )
# laat de deeg 1 uur rijzen in de kom op kamertemperatuur
# haal de bol nadien uit de kom en snijdt ze in gelijke stukken. Ze wogen per bol 150 gr ongeveer
en had ongeveer 14 stuks
# sluit de bolletjes met een proper doek ondertussen je de lapjes gaat maken
# plaats wat bloem onder je werkblad
# rol met een deegroller de bollen ongeveer 14-15 cm lang ( kleine cirkels)
# plaats er telkens een proper doek erop en laat de broodjes 30 min rijzen
# zet een koekenpan op het vuur
# hier gaat de nummers tot 9.
# ik heb het op 6-7 geplaatst ( op een middelmatig vuurtje)
# het moment dat je een deeglap plaats in de pan , na enkele seconden( 10 tal seconden) al eens draaien
# dan terug na een 10 tal seconden eens terugdraaien.
# daarna zou je zien dat de deeg stilletjes wat omhoog begint te komen
# controleer af en toe de achterkant
# als deze goudbruin is draai je nog éénmaal de bazlama om.
# leg de bazlama op een proper theedoek
# leg er een ander theedoek eroverheen pas als het afgekoeld is
# bak zo al de bazlama’s gaar
# smakelijk
# heb je er teveel kun je ze bewaren in de diepvries in een plastiek zak. Eenmaal gebakken kun je ze een dag of twee zacht in een papieren zak bewaren.
Reactie plaatsen
Reacties