Bereiding:
# smelt de boter met de melk en het water en brengt deze aan de kook( heel belangrijk)
# nadat het kookt haal het van het vuur en voeg de bloem onder het mengsel. Zet het nu op een heel laag vuurtje
# voeg een snuifje Fleur de sel toe
# als het beslag goed droog is
# voeg dan 6 eieren , één per één de toe aan de soezenbeslag# roer heel goed met een pollepel
# dit beslag in een spuitzak met behulp een spuitmond zonder tandjes
# verwarm de oven op 220 graden
# laat wat boter smelten voor op de bakplaat te smeren
# smeer eerst de gesmolten boter op de bakplaat met een penseel . Stuif wat bloem op de bakplaat
# spuit lange eclairs op een bakplaat
# klop nu de laatste ei met een snuifje zout en smeer dit met behulp van een penseel op de lange éclairs heel voorzichtig
# bak in de oven ongeveer 20 min.( nadien sluit de oven en plaats een handdoek tussen de oven dat de stoom weggaat en laat in de oven afkoelen
Ganache
# neem 200 ml melk en klop daar de eierdooiers met het puddingpoeder en de suiker in een pot
# breng de rest van de melk aan de kook met de zaadjes van de vanillestokje en voeg de vanillestokje maar erbij
# voeg nu enkele lepels warme melk door het crememengsel en roer
# voeg dan alles terug in de warme melk en laat inkoken tot een banketbakkersroom op een middelmatig vuurtje
# giet de pap in een kom , dek af met plasticfolie en zie dat de folie tegen de banketbakkersroom komt om geen vochtigheid te hebben
# laat dit afkoelen in de koelkast
# terwijl de soezen afkoelen ga ik een chocoladeganache maken # breng de room met de suiker aan de kook en giet dan pas over de chocolade. Roer heel goed
# klop de banketbakkersroom met een garde tot het glad is en doe dit in een spuitzak met behulp een spuitmondje met tandjes
# dan met een lange vorkje prik ( ik heb de ijzeren steel gebruikt van mijn kleine mixer) langs 2 kanten gaten en vul de eclairs met room en dop nadien in de Ganache
# dompel nog eventjes de zijkanten in de hagelslag
# smakelijk
Hi there,
Lekkere Éclairs
Voor de soezen
# 105 gr boter
# 100 ml melk
# 95 ml water
# 155 gr patisserie bloem
# 7 eieren
# een tikje Fleur de sel
Banketbakkersroom:
# 750 ml melk
# 4 eieren
# 70 gr puddingpoeder
# 190 gr suiker
# 1 vanillestokje
# Ganache:
# 250 ml slagroom
# 85 gr suiker
# 250 gr pure chocolade
Reactie plaatsen
Reacties