Chocolademousse met twee soorten ganache

Gepubliceerd op 12 februari 2021 om 17:37

Zin in een lekker en gemakkelijk toetje?Chocolademousse met 2 soorten ganache:

Chocolademousse:
# 2 gram gelatineblaadje
# 120 ml melk
# 1 vanillestokje
# 185 gr melkchocolade
# 250 gr room

Chocoladeganache:
# 220 ml room
# 30 gr suiker
# 185 gr zwarte chocolade
En ééntje met witte chocolade ganache gemaakt :
# 100 ml room
# 30 gr suiker
# 200 gr witte chocolade
# fruit eventueel als topping

# laat de gelatineblaadje in koud water weken
# breng dan ondertussen de melk aan kook
# snij de vanillestokje in twee en haal er de zaadjes eruit. Voeg de zaadjes en de peul in de melk en laat eventjes koken
# haal het melk weg van het vuur en laat het zeker 15 minuten infuseren
# smelt de chocolade ondertussen au bain marie
# laat de melk eventjes terug koken. Haal de gelatine uit het water en wring goed en voeg dan gelatine bij de melk
# giet nu de melk door een zeef op de gesmolten chocolade
# meng tot een mooie massa
# klop de room heel goed met de mixer en spatel ze voorzichtig onder de chocomousse
# je kunt ze in 5- 6 potjes vullen en zeker 2-3 uur laten opstijven in de koelkast in het geheel

Chocoladeganache:
# breng de room aan de kook met suiker
# voeg daarbij de stukjes zwarte chocolade toe en roer goed tot een gladde massa
# laat dit lichtjes afkoelen ( ik heb de ganache op de chocolademousse pas afgedekt als de chocolademousse zeker al 2-3 uur in de koelkast opgesteven was)
# laat dit nogmaals wat afkoelen in de koelkast
# na 1 uurtje heb ik witte ganache gemaakt en na het afkoelen 2- 3 eetlepels over de zwarte ganache afgedekt
# laat nog eventjes afkoelen

# Smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.