Bereiding preisoep:
# je kan eventueel zelfs je verse kippen- of groentebouillon maken
# of je kan ook een kip- of groentebouillon gebruiken
# pel de uien en de look
# kneus de tenen knoflook en snij de uien grof
# smelt een klontje boter in een soepketel op een middelmatig vuurtje
# stoof de stukken ui zacht in de hete boter . Voeg ook de tenen look toe
#roer dit af en toe . Stoof de uien glazig zonder ze te bakken
# voeg de stukjes prei. Schil de aardappelen en snij in grote stukjes .
# stoof de aardappelen en de prei mee met de uien
# bind de blaadjes laurier en de takjes tijm tot een bouquet garni
# schenk na enkele minuten de bouillon in de pot en zet de deksel gekanteld op de pot
# laat zo 30 minuten pruttelen op een zacht middelmatig vuurtje
# mix de soep
# je kan er eventueel een scheutje room bijvoegen
# smakelijk!
Een heerlijke soep Preisoep
Ingrediënten :
# 3 à 4 ajuinen
# 2 teentjes look
# 4 strookjes prei
# 3 aardappelen
# 3 liter kippenbouillon of groentebouillon
# klontje boter
# 3 takjes tijm, 3 blaadjes laurier
# zout, peper
Mozzarella bladerdeeg:
# bladerdeeg
# mozzarella
# zout, peper
# eigeel opsmeren
# 180 graden tot het mooi bruin gebakken is ( ongeveer 30 min)
Reactie plaatsen
Reacties