Crème brûlée

Gepubliceerd op 15 februari 2021 om 20:06

Een gemakkelijke dessertje maar ook zó lekker
Crème brûlée :
Voor 6 porties

Ingrediënten :
#5 eierdooiers
# 80 gr suiker
# 500 gr room
# 1 vanillestokje
# 1 schil van van een citroen

# rietsuiker , gasbrandertje


Bereiding:
# doe de eierdooiers in een kom en klop met de garde

# voeg er de suiker toe en roer goed door elkaar met de garde
# terwijl giet ik in een pan de slagroom
# snij de vanillestokje overlangs en schraap met een mespunt de zaadjes uit de peulen. Voeg deze toe bij het room. Voeg ook de peulen toe aan het mengsel , want dit geeft extra smaak
# voeg daarbij de citroenschil toe
# laat dit op een laag vuurtje intrekken ongeveer 10-12 minuten
# laat het vervolgens nadien wat afkoelen en verwijder dan de citroenschil en het vanillestokje.
# verwarm de oven op 150 graden op onder boven warmte
# verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes
# zet ze in een ovenschaal en giet er een laagje warm water bij ( water zorgt voor een constante temperatuur)
# bak ze 35-40 min. in de oven
# haal de bakjes vervolgens uit de oven
# ze zijn goed als het stevig is , maar in het midden van het schaaltje mag het wat wiebelig zijn
# laat de schaaltjes goed afkoelen
# laat ze nog 2-3 uur in de koelkast om op te stijven
# na het opstijven haal je ze uit de koelkast en strooi er een dun laagje rietsuiker overheen
# gebruik een gasbrander om de suiker laag te smelten.
# smakelijk !

De eiwitten kun je zeker 3 maanden invriezen. Je kan het invriezen in aparte ijsblokjes vorm

#cremebrulee #crèmebrulée #delicious #recette #foodlover #winter #sogood #teatime #homemade #sweet #cake #dessert #yummypastries #patisseriefrancaise #foodporn

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.