Een gemakkelijke dessertje maar ook zó lekker Crème brûlée : Voor 6 porties
Ingrediënten : #5 eierdooiers # 80 gr suiker # 500 gr room # 1 vanillestokje # 1 schil van van een citroen
# rietsuiker , gasbrandertje
Bereiding: # doe de eierdooiers in een kom en klop met de garde # voeg er de suiker toe en roer goed door elkaar met de garde # terwijl giet ik in een pan de slagroom # snij de vanillestokje overlangs en schraap met een mespunt de zaadjes uit de peulen. Voeg deze toe bij het room. Voeg ook de peulen toe aan het mengsel , want dit geeft extra smaak # voeg daarbij de citroenschil toe # laat dit op een laag vuurtje intrekken ongeveer 10-12 minuten # laat het vervolgens nadien wat afkoelen en verwijder dan de citroenschil en het vanillestokje. # verwarm de oven op 150 graden op onder boven warmte # verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes # zet ze in een ovenschaal en giet er een laagje warm water bij ( water zorgt voor een constante temperatuur) # bak ze 35-40 min. in de oven # haal de bakjes vervolgens uit de oven # ze zijn goed als het stevig is , maar in het midden van het schaaltje mag het wat wiebelig zijn # laat de schaaltjes goed afkoelen # laat ze nog 2-3 uur in de koelkast om op te stijven # na het opstijven haal je ze uit de koelkast en strooi er een dun laagje rietsuiker overheen # gebruik een gasbrander om de suiker laag te smelten. # smakelijk !
De eiwitten kun je zeker 3 maanden invriezen. Je kan het invriezen in aparte ijsblokjes vorm
Reactie plaatsen
Reacties