Driekoningentaart

Gepubliceerd op 15 februari 2021 om 20:11

Wanneer ik deze taart maakte dacht ik aan mijn kindertijd. Dat was een leuke moment. We kleedden ons en schminkten ons en we gingen deur aan deur zingen met mijn broers. Ik kan wel zeggen dat ik er heb van genoten. Mooie momenten Driekoningentaart: Ingrediënten :

# 2 kant en klaar rollen bladerdeeg
# 130 gr suiker
# 130 gr amandelpoeder
# 130 gr boerenboter
# 1 koffielepel amandel extract
# 2 eieren
# 1 geel van een ei voor op de deeg
# 1 boon

# meng in een kom het amandelpoeder, de suiker, de amandel essence en de boter
# klop met de mixer één voor één de eieren onder het mengsel tot je een gladde massa hebt
# plaats een bakpapier op de bakplaat
# plaats de eerste bladerdeeg
# prik gaatjes in het deeg met een vork
# schep de frangipanevulling in het midden van het deeg en duw de boon erin
# leg de tweede bladerdeeg bovenop de frangipanevulling
# duw de randen eerst goedlegt je midden en wijsvinger
# snij met een mesje eventueel de randen ( zie tekening)
# maak met een mesje voorzichtig er een tekening erop ( niet te diep insnijden )
# verwarm de oven op 175 graden en bak gedurende 30 minuten
# smakelijk#driekoningentaart #taart #bakinglove #baking #pastry #backen #galettedesrois #puffpastry #lovetobake #bakken #delicious #yummy #driekoningen #whauw #kroon #crown #galette #heerlijk

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.