Briochette met chocolade

Gepubliceerd op 15 februari 2021 om 20:48

Bereiding

Deeg:
# 55 gr verse gist
# 2 eieren volledig
# 530 tarwebloem
# 45 gr suiker
# 9 gr zout
# 180 ml koude melk
# 120 gr boerenboter

# losgeklopt ei voor op het deeg ( voor het bakken)

# 220 gr bakvaste chocoladedruppels
# abrikozenconfituur( 2 eetlepel)
# glazuur: 120 gr poedersuiker en 19 ml water

Bereiding

# laat de glazuur op een heel zacht vuurtje roerend met water vloeibaar worden. Het gaat heel vlug. Opletten dat de suiker niet warmer is dan je lichaamstemperatuur. Als het te warm is zal het een doffe kleur geven en zal de suiker afbrokkelen na afkoeling.
# extra chocoladedruppels

# voeg in een kom gist, melk en de eieren. Roer goed
# voeg dan bloem, suiker en op het einde pas het zout en meng tot een egale deeg met de deeghaak of met de hand
# na een klein 5 tal minuten , heb ik de boter bijgevoegd en dit nogmaals goed laten kneden .
# leg daarna de deeg op het werkblad en met behulp van een krabber nogmaals goed gekneed.
# voeg geen bloem en kneed tot het deeg niet meer kleeft
# meng daarna de chocoladedruppels onder de brioche deeg en heb de deeg 45 min. laten rusten met een plasticfolie erop
# maak 22 stuks bolletjes en plaats deze op 2 bakplaten bekleed met bakpapier
# plaats er een proper handdoek op en laat 1uur30 minuten rijzen
# verwarm de oven op 220 graden
# bestrijk de briochettes met 1 opgeklopte ei en bak 9 min. op 220 graden
# bestrijk daarna met abrikozenconfituur , daarna met behulp van een penseel de glazuur en bestrooi onmiddellijk met chocoladedruppels
# smakelijk#briochette #chocolade #yummy #delicious #dessert #happynewyear #smullen #heerlijk#homemade #huisgemaakt #snack #pastry #winter

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.