Turkse zoute koekjes

Gepubliceerd op 16 februari 2021 om 10:17

Turkse zoute koekjes zijn meer kruimelige koekjes met een tikje zout die heel lekker zijn bij een glaasje thé of koffie Gezouten Turkse koekjes :
# 100 ml zonnebloemolie
# 120 ml boerenboter( kamertemperatuur)
# 100 gr volle yoghurt
# 40 ml koud water
# 15 ml azijn ( is om de deeg zacht en luchtig te maken. Je proeft niks van de azijn als de koekjes zijn gebakken)
# 5 gram suiker
# 11 gram zout
# ongeveer 500 gram patisseriebloem

# op de koekjes :

# 1 geel van een ei
# 1 theelepel pekmez( melasse)
# sesamzaad

# voeg de yoghurt, zonnebloemolie, boerenboter , water , azijn, suiker en zout in een kom en kneed dit mengsel met de hand
# voeg beetje bij beetje de bloem bij tot het een mooi zacht deeg is
# het deeg mag niet meer plakken aan de handen maar moet wel heel zacht blijven
# verpak het in huishoudfolie en laat opstijven in de koelkast ongeveer 1 uurtje
# verwarm de oven voor tot 175 graden
# rol het deeg uit op een werkblad tot ongeveer 1 centimeter dikte
# met een speciale apparaatje (deegsnijder) heb ik lange slierten gesneden en dan nog eens langs de andere kant ook
# bekleed een bakplaat met bakpapier
# leg er de koekjes op
# meng het geel van een ei met de melasse en bestrijk dit lichtjes op de deeg
# strooi wat sesamzaad toe
# Bak de koekjes 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden
# haal ze uit de oven en laat eventjes rusten
# laat ze dan afkoelen op een rooster
# smakelijk#koekjes #koekjesbakken #gezouten #gezoutenturksekoekjes#homemadecookies #kurabiyetarifleri #keuken #bakken #basisrecept #zelfgemaakt #koffietijd #instafood #lekker #delicious #homebaked #positiefblijven #wezijnervoorelkaargemaakt#homemade #delicious #bakinglove #salt #tuzlukurabiye #tussendoortje

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.