# de ingrediënten heel goed afwegen is heel belangrijk # scheid de eieren # zet de eiwitten in een pot en de eierdooiers in een andere pot # zet in een aparte pot melk en voeg de arachideolie bij # met de eierdooiers ( geel) en de suiker gaan we als eerst als een ruban kloppen # voeg de suiker beetje bij beetje bij de eierdooiers toe terwijl je klopt # heel goed kloppen # schenk het mengsel van melk en olie erbij # zeef dan voorzichtig de bloem erin. ( door te zeven voorkom je klonters) # voeg een beetje zout toe en roer goed tot het beslag egaal is # klop de eiwitten tot sneeuw ( snuifje zout kan helpen om het eiwit sneller stijf te kloppen) # die kom dat je gebruikt moet schoon en vetvrij zijn . Je kan de kom ontvetten door hem in te wrijven met citroen # spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig onder het beslag ,zodat het mooi luchtig blijft # het eiwit zorgt ervoor dat de beignets krokant bakken maar binnenin toch luchtig blijven # schil de appels , haal de top eraf van de twee kanten en verwijder met de appelboor het klokhuis . Kies voor een stevige appelsoort die geschikt is voor bereiding voor in de friteuse #zo voorkom je dat de beignets uit elkaar vallen # snij mooie gelijkmatige schijfjes van ongeveer 1 cm dik # verhit de friteuse tot 170 graden # wentel (dompel )de appelschijfjes één voor één door het deeg # zorg ervoor dat elk appelschijfje volledig is bekleed met het deeg # frituur de schijfjes langs weerszijden 2 minuten lang op 170-180 graden tot ze goudbruin zijn # ik bak er enkele per keer , zo vermijd je dat ze aan elkaar kleven tijdens het bakken # leg een paar keukenpapier in een vergiet en laat de beignets goed uitlekken # bestrooi de appelbeignets met poedersuiker # haal de poedersuiker door de zeef , zo krijg je een fijnere korrel # bedien de beignets warm op # smakelijk#appelbeignet#recept#oliebol#zelfaandebak#lekker#frituren#eten#delicious
Reactie plaatsen
Reacties