Ingrediënten : # 230 gram boerenboter # 190 gram fijne suiker # rasp van 2 citroenen # 1 citroen geperst # 4 eieren # 230 gram zelfrijzend bloem # 70 gram pistachepasta ( zelfgemaakt of gekocht) onderaan staat het recept van pistachepasta # 40 gram pistachenoten
Voor de glazuur: # 1 sap van een citroen # 170 gr poedersuiker
Bereiding: # klop boter met suiker romig ( duurt enkele minuten) # voeg daarbij de citroenrasp toe # voeg daarbij één voor één de eieren toe # mix heel goed met de mixer # zet de mixer nu op een lagere snelheid en voeg beetje bij beetje de bloem toe en mix tot alles is opgenomen # verdeel het beslag over twee kommen nu # mix de pistache pasta door het beslag van een kom en het citroensap aan de ander kom # vet een cake bak heel goed in met boerenboter # verwarm de oven voor op 170 graden # schep met een lepel beide beslag soorten om en om in laagjes in het cake vorm , zodat het een marmereffect ontstaat # plaats de cakevorm in het midden van de oven en bak de taart 40-45 minuten ( hier bij mij duurde het ongeveer 40 minuten) Best eens controleren na 40 minuten met een satéprikker en prik deze in het midden van de cake. Komt deze er mooi uit is deze gebakken # laat de cake zeker 10-15 min. in de vorm afkoelen, stort het deeg daarna op een rooster om volledig af te koelen # heb 170 gr poedersuiker # 1 citroen geperst # meng de citroensap met de poedersuiker tot glazuur # sprenkel over de “ afgekoelde “ cake en laat dit nog eventjes afkoelen 1-2 uurtjes # smakelijk
Pistachepasta maken: #verwarm de oven op 140 graden # bekleed de bakplaat met een bakpapier # verspreid 70 gr pistachenoten en rooster deze 12 minuten #maal dan de warme pistachenoten met 35 gr suiker gedurende 10 minuten . Ik heb er nog 1 ,5 eetlepel zonnebloemolie bijgevoegd # je kan dit eventueel enkele weken in de koelkast bewaren. Of je kunt dit ook invriezen.
Reactie plaatsen
Reacties