Brosse haverkoeken met een chocoladeglazuur

Gepubliceerd op 16 februari 2021 om 14:37

Deze keer brosse haverkoeken met een chocoladeglazuur erop. 12- 16 stuks. Simpele koekjes en heel lekkerBrosse haverkoeken:
# 80 gram havermout
# 130 gram patisseriebloem
# snuifje zout
# 105 gram boerenboter
# 80 gram donkere basterdsuiker ( kan zeker met lichte bruine suiker ook. Ik had er geen meer en heb het deze keer met donker bruine basterdsuiker gedaan. En was ook heel lekker) # 1 zakje vanillesuiker

Voor de glazuur: 125 gr chocolade( puur of melkchocolade )

Bereiding

# klop de suiker en boter romig
# voeg alle ingredièˆnten erbij en kneed goed tot een stevig deeg
# maak een lange rol van het deeg ( 4-5 doorsnede) en rol helemaal in een plasticfolie
# laat zeker een uur rusten in de koelkast.
# snij de rol in plakjes van ongeveer 1 cm dik en leg deze koeken op een bakpapier beklede bakplaat
# verwarm de oven op 190 graden op onder bovenwarmte
# bak deze koeken ongeveer 12-14 minuten maximum ( tot de randjes goudbruin kleuren )
# laat de koeken eerst enkele minuten afkoelen op de bakplaat en plaats ze daarna op een rooster om verder te laten afkoelen
# doe de chocolade in een hitte bestendige kom. Zet deze op een pan met heet , maar niet kokend water( bain marie )
# laat de chocolade smelten
# voeg de gesmolten chocolade in een kleiner potje
# dip de koekjes nadien in de chocolade en plaats het op een bakpapier. Laat 1 uurtjes zeker afkoelen op een koele plaats
# smakelijk #cookies #brossekoekjes #cookie #bakken #lekker #thuisbakken #theekoekjes #koffiekoekjes #zelfgebakken #tummie #yummie #delicious #versekoekjes #versekoekjesuitdeoven #plukdedag #genieten #loveit #deeg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.