Appel- havermout koeken

Gepubliceerd op 16 februari 2021 om 14:46

Deze koeken zijn lekker krokant van buiten en zacht van binnenAppel- havermout koeken : Ingrediënten :

# 25 gr boerenboter
# 45 gram fijne suiker
# 75 gram havermout
# 1 appel
#1 ei
# 130 gr bloem( patisserie bloem)
# 1 koffielepel speculaaskruiden
# 50 gr donkere bruine suiker( kan zeker met lichtbruine basterdsuiker ook . Ik had er geen meer thuis)
# 1 theelepel bakpoeder# een snuifje kaneelpoeder gebruikt ( maar heb nu in een potje met suiker een kaneelstokje gezet en zal daarvan de volgende keer 1 koffielepel gebruiken)

Bereiding

# meng de boter en de suikers tot één geheel met de hand
# voeg de ei toe en meng tot een mooi egaal mengsel
# voeg dan de bloem, bakpoeder, havermout , speculaaskruiden en het zout toe
# mix het deeg goed met de hand
# schil daarna een appel in heel kleine stukjes. Voeg bij de appelen de kaneelsuiker toe. Roer goed door elkaar. Meng deze dan in het koekenbeslag en meng alles tot ze goed verdeeld zijn
# rol in een plasticfolie en laat een uurtje rusten in de koelkast
# oftewel snij je het nadien in plakjes van ongeveer 1 cm of maak gewoon gelijke ballen van het deeg ( maak eventueel je handen lichtjes nat om het te doen )
# had een 12-14 koekjes ongeveer gemaakt
# bak deze appel-kaneel havermoutkoeken in een voorverwarmde oven op 190 graden ( boven- onderwarmte) ongeveer 18-20 minuten
# laat de koeken eerst enkele minuten afkoelen op de bakplaat en plaats ze daarna op een rooster om verder te laten afkoelen # bewaar ze in een afgesloten koekendoos

# smakelijk#cookies #brossekoekjes #cookie #bakken #delicious #thuisbakken #tummie #koffiekoeken #plukdedag #genieten #loveit #deeg #versekoeken #lekkersmullen #thuisbakken #kleurrijk #teatime #çaysaati #çaykeyfi

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.