# begin met het deeg te maken
# doe de bloem met de zachte boter en de olie bij in een kom en kneed door elkaar met een machine
# verwarm de melk tot ze lauw is en lost de gist op in de warme melk
# giet de opgeloste gist bij de bloem met boter en kneed verder
# voeg er een snuifje zout,suiker en de ei bij
# kneed tot een elastische deeg
# zet het deeg ongeveer een half uur op een warme plaats om te rijzen , afgedekt met een vochtige doek
# laat de kersen uitlekken en vang het sap op
# verwarm het sap met de suiker en roer dan de puddingpoeder los in het sap .
# laat indikken
# doe dan de krieken erbij
# laat de kersenvulling 30 min. rusten om te binden
# kneed het deeg na het rijzen opnieuw door
# ik had nog 300 gr deeg over ( dus ik had ongeveer 620 gr deeg. Dus u kan de helft gebruiken voor de volgende keer u kunt dit bewaren in de diepvries )
# vet de taartvorm in met boter en bestuif lichtjes met bloem
# neem 2/3 van het deeg en rol uit tot een ronde lap waarmee het hele vlaaibodem kan bedekt worden
# bekleed de ingevette vorm met het deeg. Verwijder het deeg dat over de bodem uitsteekt door er met de deegroller overheen te rollen
# prik het deeg met een vork hier en daar en strooi er een dun laagje paneermeel overheen
# verdeel de kersenvulling over het deeg
# rol de rest van het deeg uit tot een grote ronde lap
# snijd reepjes van de uitgerolde lap en maak zelfs een raster
# bestrijk de bovenkant van de kersen vlaai met losgeklopt ei en bestrooi de vlaai naar wens met grove suiker
# verwarm de oven op 190 graden
# bak de vlaai geregeld onder - bovenwarmte , heb ze vanonder te beginnen twee schuif gezet
# heb helemaal onderaan een schaaltje water in de oven geplaatst om te voorkomen dat de korst uitdroogt
# bak 30 minuten op 190 graden. Dan heb ik nog 10 minuten extra gelaten met een bakpapier op de taart te plaatsen
# laat afkoelen op een rooster # smakelijk
Reactie plaatsen
Reacties