Een taartje gemaakt met veel liefde Chocolademousse taart:
# 220 gr eiwitten # 35 gr patisseriebloem # 60 gr suiker # 75 gr cacaopoeder # 75 gr amandelpoeder # 75 gr bloemsuiker # 250 gr donkere chocolade # 125 gr eierdooiers( geel van het ei ) # 75 gr suiker# 620 ml room
Bereiding
# neem een springvorm bij om de biscuitbodem voor te bereiden # snij een ronde bakpapier en bedek er de bodem mee # meng de eiwit en de suiker (60 gr.) in een kom en mix met de mixer # klop dit tot een zoete eiwit stijf # voeg daarbij de amandelpoeder , bloemsuiker, de bloem en het cacaopoeder toe bij het eiwitschuim # verwarm de oven op 180 graden # nog eventjes mixen met de mixer # voeg dit beslag gelijkmatig op de bodem van de springvorm , werk in cirkels # bak de taartbodem gedurende 16-18 min. # als het biscuit stevig is,is het oké # laat de taartbodem goed afkoelen in de koelkast
Chocolademousse : # maak een bain marie door een kleine pot in een groter te zetten # vul de chocolade op een zacht vuurtje smelten # zet nu een aparte potje met 75 gram suiker en 25 gram water #laat het suikersiroop op een matig vuurtje een paar min. koken # neem nu de dooiers en zet deze in een kom , klop ze even met de mixer # voeg de gekookte suikerwater toe bij de eierdooiers # mixen tot het een bleke mengsel word # neem van de 620 ml room ,120 ml room en zet deze in een pannetje en breng deze room voorzichtig aan de kook #de resterende 500 ml room klop je apart in een kom tot het room stijf word met de mixer # neem de gesmolten chocolade en voeg bij de kokende room # voeg deze mengsel ( chocolade plus room) bij de geklopte dooiers # spatel de opgeklopte room onder het chocolademengsel # deze mengsel gieten we nu volledig op de biscuit en laten we in de koelkast opstijven # om goed te zijn zou ik het dag ervoor klaarmaken. # afwerking met aardbeien en wat mikado koeken chocolade aan de rand #chocolate #mousse #aardbeien#pie#love#lekker#chocolademousse#homemade#chocoladetaart#mousse#healthy#toetje#dessert
Reactie plaatsen
Reacties