Ingrediënten pavlova: # 5 eiwitten # 250 gr suiker # 1 eetlepel citroen # 40 gr maïzena
# voor de vulling Zwitserse room: # 350 gr melk # 1 vanillestokje # 3 eigeel # 70 gr suiker # 35 gram puddingpoeder # 200 gr volle room , 1 gelatineblaadje
Bereiding
# klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom met de mixer stijf # voeg dan beetje bij beetje de suiker, dan de citroensap en maizena toe bij de mixer # mix het tot het helemaal stijf is # teken een cirkel van 22 cm op een vel bakpapier # verdeel nu de opgeklopte schuim binnen de lijntjes # de randen mogen iets hoger zijn dan het midden ( ook niet te veel) # bak de pavlova in een voorverwarmde oven op 100 graden gedurende 2 uur tot 2 uur 30 ( de ven niet openen tijdens de baktijd) # na het bakken heb ik de pavlova nog een uur in de oven laten rusten met de deurtje dicht # de pavlova is goed gebakken als het bakpapier loslaat van de pavlova ( heel voorzichtig doen)
De vulling: # verwarm melk in een pan op een zacht vuurtje # snij de vanillestokje overlangs en haal er de zaadjes uit . Doe de zaadjes en de peul in de melk # scheid de eieren en gebruik alleen de dooiers # klop de eierdooiers met de mixer en voed dan de suiker toe ,klop tot een ruban # voed dan de puddingpoeder toe. Dit helpt voor de binding # verwijder de vanilllepeul uit de warme melk en schenk een deel van de melk bij het eiermengsel # roer met de garde #giet nu deze mengsel in een pan met de rest van de warme melk # gebruik een zacht vuurtje en blijft continu roeren met de garde tot je een gebonden pudding overhoudt , uitkijken dat de pudding niet aanbrand # bedek de banketbakkersroom met een vel vershoudfolie . Leg de folie bovenop de pudding zodat er geen velletje opkomt . Laat afkoelen # week de gelatine in koud water # klop de room tot yoghurtdikte # verwarm een bescheiden room met de geweekte gelatine in een pan en los op # schenk de room en de gelatine bij de opgeklopte room en roer met de garde # meng de banketbakkersroom nu met de opgeklopte room. Roer met de garde # spreid de Zwitserse room volledig uit # versier met aardbeien en munt # eet smakelijk
Reactie plaatsen
Reacties