Ali nazik

Gepubliceerd op 17 februari 2021 om 12:34

Een volger van mijn pagina vroeg heel vriendelijk hoe je Ali nazik maakte. Ik wist natuurlijk direct wat we gisteren bij de barbecue moesten klaarmaken . Was al lang geledenAli Nazik gerecht :
# heel fijn stukjes lamsvlees ( je ook rund gehakt gebruiken)
# olijfolie , 1 eetlepel tomatenpuree, 1/2 koffielepel paprika , wil je wat pikant kan je pili pili bijvoegen , 1/2 koffielepel zout , 1/2 peper
# 4 aubergines
# 300 gram Griekse of Turkse yoghurt
# 4 teentjes knoflook

Bereiding :
# plaats op een bakplaat een bakpapier
# leg daarop de aubergines ,met behulp van een klein ijzeren brochette heb ik in de aubergines ingeprikt
# heb deze laten bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden tot dat de aubergines zacht zijn van binnen. Duurt tussen 30-60 minuten. Het hangt af van de aubergines
# schil de aubergines als ze gebakken zijn
# het vel gebruiken we niet alleen het binnenste gebruiken we
# snijdt het vrucht zo fijn mogelijk
# neem yoghurt , pel de look en plet de teentjes en voeg deze in de yoghurt
# meng de yoghurt goed en voeg dan de yoghurt met de geplette aubergines
# je kan er altijd een beetje zout toevoegen

# snijd eerst het vlees in heel kleine stukjes
# voeg in een pan wat olijfolie
# bak het vlees , voeg wat zout, peper, paprika
# als het gebakken is voeg je de tomatenpuree ( in turkije voegen ze er ook wat rode peperpuree toe. Is gemaakt van hete pepers , is heel pikant )
# roer even goed door
# voeg nu wat aubergine mengsel op je bord , vervolgens kun je het vlees erop scheppen
# eet smakelijk

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.