Poğaça ( broodjes) met Dille en Fetakaas

Gepubliceerd op 17 februari 2021 om 16:20

Dag allemaal,

Poğaça ( broodjes) met Dille en Fetakaas

Dereotlu peynirli poğaça :

Ingrediënten :

# 2 eieren ( 1 geel gebruik ik voor de bovenkant van de broodjes te smeren )

# 100 ml zonnebloemolie

# 100 gram Griekse yoghurt

# 50 ml gesmolten boerenboter

# 25 gram suiker

# 1 eetlepel (25 ml) azijn heb de rode wijnazijn gebruikt

# 10 gram zout

# 16 gram backing powder

# 200 gram feta kaas

# 33 gram dille heel fijn gesnipperd

# 500 gram bloem

 

Bereiding:

# zet de olie, 1 volledige ei en nog 1eiwit apart , yoghurt ,gesmolten boerenboter,suiker, eetlepel azijn en zout in een kom

# kneed deze mengsel heel goed met je handen

# voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed goed door met je handen

# als dit mengsel heel goed gekneden is ( 5-10 kneden )

# voeg dan de gesnipperde dille en de fijn gebrokkelde fetakaas erbij

# meng de mengsel goed tot een mooie bol

# bedek de bakplaat met bakpapier

# heb 24 bolletjes opgerold met de hand zo groot als een ei ongeveer

# heb daarop het geel van 1 ei gesmeerd boven de broodjes ( poğaça)

# had de oven laten verwarmen op 190 graden en heb deze 25-30 minuten gebakken. ( ik heb ze 30 minuten gelaten)

Ps : leg de feta kaas enkele seconden onder koud water als je het te zoutig vind

# je kan er enkele invriezen en dan uithalen en lichtjes in de oven laten opwarmen of 10 seconde in de microgolfoven zetten en is zoals vers gebakken

# smakelijk

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.