Dag allemaal,
Poğaça ( broodjes) met Dille en Fetakaas
Dereotlu peynirli poğaça :
Ingrediënten :
# 2 eieren ( 1 geel gebruik ik voor de bovenkant van de broodjes te smeren )
# 100 ml zonnebloemolie
# 100 gram Griekse yoghurt
# 50 ml gesmolten boerenboter
# 25 gram suiker
# 1 eetlepel (25 ml) azijn heb de rode wijnazijn gebruikt
# 10 gram zout
# 16 gram backing powder
# 200 gram feta kaas
# 33 gram dille heel fijn gesnipperd
# 500 gram bloem
Bereiding:
# zet de olie, 1 volledige ei en nog 1eiwit apart , yoghurt ,gesmolten boerenboter,suiker, eetlepel azijn en zout in een kom
# kneed deze mengsel heel goed met je handen
# voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed goed door met je handen
# als dit mengsel heel goed gekneden is ( 5-10 kneden )
# voeg dan de gesnipperde dille en de fijn gebrokkelde fetakaas erbij
# meng de mengsel goed tot een mooie bol
# bedek de bakplaat met bakpapier
# heb 24 bolletjes opgerold met de hand zo groot als een ei ongeveer
# heb daarop het geel van 1 ei gesmeerd boven de broodjes ( poğaça)
# had de oven laten verwarmen op 190 graden en heb deze 25-30 minuten gebakken. ( ik heb ze 30 minuten gelaten)
Ps : leg de feta kaas enkele seconden onder koud water als je het te zoutig vind
# je kan er enkele invriezen en dan uithalen en lichtjes in de oven laten opwarmen of 10 seconde in de microgolfoven zetten en is zoals vers gebakken
# smakelijk
Reactie plaatsen
Reacties