# zet de gist, suiker, 1 eigeel te samen in een kom # voeg de zonnebloemolie toe # giet de lauwe melk bij het mengsel # kneed goed met je handen # voeg de zout toe # voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed goed door met je handen (kan ook met een mixer met deeghaak), ik heb zeker 10min gekneden. # je bekomt een zacht, soepel en glanzend deeg # hierna heb ik het bedekt met twee keukenhanddoeken en heb het bijna twee uur laten rijzen op kamertemperatuur # verdeel het deeg daarna in 18 stukken # heb een gesloten taartvorm gebruikt (je kan de vorm op de video zien, kan zeker ook op een plateau) # bedek de bakplaat met bakpapier # Ik gebruik een beetje zonnebloemolie die ik telkens op mijn vingertoppen smeerde om zo de deeglapjes te open in de vorm van vierkanten # gebruik hier GEEN bloem # nadat de lapjes geopend zijn, zet je in het midden een mengsel van feta kaas en peterselie # eerst heb ik de zijkanten naar binnen toe geplooid en hierna de bovenste en de onderste delen # heb de gevulde gesloten vierkanten omgekeerd in de bakplaat geplaatst (je kan in de vorige post de video zien) # ten slotte heb ik een keukenhanddoek over mijn taartvorm geplaatst en een half uur tot een uur laten rijzen op kamertemperatuur # verwarm de oven voor op 190 graden # bestrijk de bovenkant met 1 eigeel # bestrooi met wat witte en zwarte sesam # bak ze 20 minuten op 190 graden tot ze goudbruin zijn # smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties