Bereiding:
# voor 1 kg augurken
# was de augurken en snijd het steeltje tot aan het augurken eraf
# snij de augurken in twee of als ze klein zijn kun je ze ook zo laten
# meng in een pot de augurken goed met zeezout en heb deze zo een twee uur laten rusten
# na twee uur wachten haal het water van in de augurken weg
# nadien heb ik een kookpan 350 ml azijn
# 350 gr suiker
# 2 teentjes look en 1/2 theelepel pili pili
# 6 eetlepels olijfolie laten koken tot de suiker smelt ( een minuutje of twee , niet langer )
# al deze ingredièˆnten voeg je nu bij de augurken toe
# laat dit nogmaals 2 uur rusten
# na twee uur ,zien dat je potten heel proper zijn. Ik was ze altijd juist voor ik het gebruikt nogmaals in de afwasmachine . Zien dat ze heel goed droog zijn de pot en de deksels. Voor zekerheid zet ik de potten in de oven op 120 graden temperatuur een 15 minuten
# voeg dan wat kruiden onderaan naar wens
# voeg daarna de augurken mengsel toe
# sluit de pot goed af
# plaats nu in een kookpot wat heet water totdat de potten half instaan met deksel boven toe en laat 5 min koken
# haal de potten dan onmiddellijk eruit en draai ze nadien op de kop en laat helemaal afkoelen
# smakelijk !
Reactie plaatsen
Reacties