Appelcompote

Gepubliceerd op 18 februari 2021 om 17:18

Ik maak heel graag appelflappen, dus enkele appelcompote klaarmaken .
Ik heb graag wat stukjes appelen en daardoor heb ik deze niet helemaal gestoofd.
In een heel korte tijd maak jij je eigen appelcompote :

# 8 tal appels
# klontje boter
# scheutje water
# 1 eetlepel kristalsuiker

In een heel korte tijd maak jij je eigen appelcompote :
# 8 tal appels
# klontje boter
# scheutje water
# 1 eetlepel kristalsuiker

# schil de appels en snij in kwarten
# verwijder het klokhuis
# zet in een stoofpot een klontje boter en zet op matig vuur
# voeg daarbij een scheutje water
# voeg de appelstukjes erbij# roer voorzichtig door en voeg tussendoor de suiker over de appels
# ik stop met stoven wanneer ik een juiste samenstelling hebt van moes en stukjes appels . Duurt ongeveer een tiental minuutjes op een middelmatig vuurtje
# of je kunt ook de appelstukken stoven tot ze helemaal plat gegaard zijn.
# let wel op dat het vuur niet te hevig is
# laat afkoelen en bewaar afgedekt in de diepvries
# in de koelkast kun je het afgedekt ongeveer max een week bewaren
# of u schenkt de appelcompote heet in gesteriliseerde potten en sluit direct af met een deksel
# ik heb nog eens een ketel gevuld met kokend water waar dat de potten 3/4 in water staan. Enkele minuten laten koken. Deze potten uitgehaald en omgekeerd laten afkoelen
#smakelijk!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.