Ik maak heel graag appelflappen, dus enkele appelcompote klaarmaken . Ik heb graag wat stukjes appelen en daardoor heb ik deze niet helemaal gestoofd. In een heel korte tijd maak jij je eigen appelcompote :
# 8 tal appels # klontje boter # scheutje water # 1 eetlepel kristalsuiker
In een heel korte tijd maak jij je eigen appelcompote : # 8 tal appels # klontje boter # scheutje water # 1 eetlepel kristalsuiker
# schil de appels en snij in kwarten # verwijder het klokhuis # zet in een stoofpot een klontje boter en zet op matig vuur # voeg daarbij een scheutje water # voeg de appelstukjes erbij# roer voorzichtig door en voeg tussendoor de suiker over de appels # ik stop met stoven wanneer ik een juiste samenstelling hebt van moes en stukjes appels . Duurt ongeveer een tiental minuutjes op een middelmatig vuurtje # of je kunt ook de appelstukken stoven tot ze helemaal plat gegaard zijn. # let wel op dat het vuur niet te hevig is # laat afkoelen en bewaar afgedekt in de diepvries # in de koelkast kun je het afgedekt ongeveer max een week bewaren # of u schenkt de appelcompote heet in gesteriliseerde potten en sluit direct af met een deksel # ik heb nog eens een ketel gevuld met kokend water waar dat de potten 3/4 in water staan. Enkele minuten laten koken. Deze potten uitgehaald en omgekeerd laten afkoelen #smakelijk!!
Reactie plaatsen
Reacties