# heb op een plateau eerst een bakpapier gezet.
# Heb de paprika’s in de helft gesneden en dan nog eens in de helft
# De zaadjes heb ik er uitgehaald.
# Heb er een beetje olijfolie opgesmeerd en heb het in een voorverwarmde oven gezet op 200 graden.
# Dit heb ik laten roosteren tot de bovenkant wat bruin is geworden (20-25 min.)
# rooster de pijnboompitten voor extra smaak in een pan zonder olie.
# verwijder het velletje van de knoflookteentjes
# gebruik eventueel een keukenmachine of een staafmixer
# doe alles van de ingrediënten, behalve de olijfolie en de peper, bijeen in het bakje en laat de machine draaien tot een gladde massa
# breng de rode pesto op smaak met peper
# voeg nu de helft van de olijfolie toe en laat nog eens goed draaien
# voeg de andere helft olijfolie toe en mix dit mengsel nog eens
# als je de pesto te dik vindt kun je nog extra olijfolie toevoegen
# ik gebruik de pesto als pastasaus of als smeersel
# afgedekt in de koelkast kun je ze een week zeker bewaren , als je er een laagje olie toevoegt zelfs een beetje langer.
# ik heb de rest van de potjes in de diepvries gezet. Je kunt de pesto ook invriezen , zodat je er lang van kunt genieten.
# smakelijk!!
Reactie plaatsen
Reacties