Appels en peren verwerkt in sap en hoe steriliseer ik potten

Gepubliceerd op 1 maart 2021 om 11:01

Hallo iedereen,

# Uiteindelijk heb ik de appels en peren alsnog verwerkt in sap.
# Ik kon ze niet bewaren in de tuinhuis (fruitvliegen!).
Hierdoor heeft men dochter ze eens allemaal doen passeren langs onze centrifuge machine.
Ik heb alle sappen afzonderlijk gekookt om nadien warm in gesterilseerde potten te gieten.
Ik heb even gewacht met het plaatsen omdat we niet zeker waren of het ging lukken, maar bij deze: geslaagd!!!:))) Helemaal bio

 

Hoe steriliseer je pottten?
1# Plaats de potten die je wil steriliseren in een grote pan.
# Rubberen ringen kun je beter niet meekoken 
# Giet deze met kokend water over de potten heen.
# Breng het water aan de kook en laat het 20 minuten doorkoken.
# Haal de potten uit de pan en plaats ze onderste boven op een schone theedoek om te drogen.
# wat je ook kan doen is de oven verwarmen op 120 graden en ze nadat ze in k
okend water geweest zijn nog 20 minuten in de ovenlaten drogen

2# je kan ook alles in de vaatwasser plaatsen en op de heetste programma draaien 
# daarna verwarm ik de oven op 120 graden en laat ze 20 minuten nogmaals in oven drogen

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.