Rode linzen köfte( mercimek köftesi) :
Met dit recept heb je eigenlijk al genoeg als avondmaal , maar omdat mijn ventje daarmee niet genoeg heeft gebruik ik het als hapje( meze)
Het beste is om dit nog lauw te kunnen eten, maar kan zeker ook wel koud als het niet mogelijk is
Bereiding:
# was de linzen eerst eens goed
# doe dan delingen met warm water in een kookpot en breng aan de kook op een middelmatig vuurtje
# wanneer het water bijna weg is en de linzen bijna gebakken
# voeg nu de fijne bulgur toe en roer goed door de linzen.
# haal de pan van het vuur nu # doe er een deksel op en laat het mengsel een half uur staan tot de bulgur zacht is
# zet in een pan wat olijfolie en bak de fijn gesnipperde ajuin mooi bruin
# voeg al de kruiden ertoe en voeg ook de tomatenpuree en pepperpasta( pepperpasta is als je het pikant wilt) toe en laat wat stoven
# voeg dit mengsel bij de linzen mengsel toe en roer goed
# voeg de gesnipperde peterselie en fijn pijpajuintjes erbij
# roer goed , zodat alles goed gemengd is en een samenhangend deeg wordt
# ik heb het goed gemengd met behulp van handschoenen ( toch wel een minuutje of 10 zeker kneden )
# kneed het in balletjes of rolletjes
# de traditionele vorm van mercimek köfte is een rolletje wat in de vuist is samengeknepen . Zodat je de vingerafdrukken van de kok kunt zien
# je kunt er ongeveer 30-35 köfte mee maken
# plaats op een bord wat stukjes sla# serveer de köfte met sla # rol ze in een stukje sla en eventueel kun je nog wat citroen op persen
# Smakelijk!!
Reactie plaatsen
Reacties