Augurken fermenteren

Gepubliceerd op 1 maart 2021 om 11:37

Ingrediënten :
# komkommers, wortels
# dille of dillezaad
# eventueel Spaanse pepers
# peperkorrels
# komijn
# mosterdzaad
# dragon kruiden
# laurier
# knoflook 1 à 2 teentjes
# bladeren van zwarte bessen eventueel
#merikswortel , maar liefst ook een stukje wortel
# kersenbladeren eventueel( voor de stevigheid)
# eventueel Chili vlokken
# 1 eetlepel zeezout per 1 liter koud water (liefst zonder toegevoegde jodium)

Fermenteren van augurken en een beetje worteltjes.
Bij fermentatie zorgen bacteriën, schimmels of gisten voor het omzetten van stoffen in een product, waardoor de zuurgraad, geur en smaak of uiterlijk verandert.
Dit proces noemt men wel fermenteren.

Bereiding:
#voeg
alle ingrediënten zoals de kruiden en al de rest
# leg dan de komkommers strak tegen elkaar in de pot
# voeg de gezouten water( pekel) toe
# alles moet goed onder het water staan
# sluit het deksel goed# nu goed laten vergisten ( niet in de koelkast)
# deed een week lang elke dag eventjes de deksel openen en direct sluiten , om gas te laten ontsnappen
# het wordt na enkele dagen troebel, dit betekent dat de melkzuur ontstaat
# vergeet niet onder de potten een doek te plaatsen, het is mogelijk omdat de vochtvrij kan sijpelen
# zet na een week ongeveer ( als je vind dat het goed is) in de koelkast om de fermentatie te stoppen.
# op deze manier kun je ook kleine uitjes , lekkere zilveruitjes van maken
# smakelijk
#augurken #komkommers #kweken #fermenteren #eigenkweek #gardening #plants #flowers #eating #homegrown #kitchengarden #duurzaam #groenten #oogst #natuur #moestuinliefde #eetbaretuin #delicious #greenfood #jardin #turşu #groen #tuinkas #buitenleven #veggies #grownyourownfood #turşuyapımı

Reactie plaatsen

Reacties

Katty Van Walle
3 jaar geleden

Hoi .
De potten die je al gefemeteerd moet dat in de frigo?
Als je veel maakt heb je weinig plaats .
En hoelang blijft dat goed aub ?
Gr.