# dit heb ik een nachtje laten trekken ( aardbeien en suiker)
# Bij het maken van de confituur de laatste 15 minuten een halve citroen persen is een natuurlijke pectine bom. Daardoor word je confituur dikker . Zorg ook dat de fruit hun kleur goed behoud.
# hier bij mij duurde het ongeveer 30-40 minuten( dat hangt af op hoeveel je je fornuis zet )
# de eerste 10 minuten heb ik het op nr 7 gezet het fornuis ( gaat tot nr 9) , dan heb ik de rest van de tijd op nr 6 gezet
# roer regelmatig de confituur
# schep het schuim eraf ( liefst op het einde vooraleer je ze in de gesteriliseerde potten zet)
# vul de warme confituur in de gesteriliseerde potjes ( liefst potjes met een schroefdeksel erop )
# draai het deksel erop en laat de confituur potjes omgekeerd afkoelen
# bokalen met een rubberen en klemsluiting laat je gewoon afkoelen zonder te draaien
Reactie plaatsen
Reacties