Aardbeien confituur

Gepubliceerd op 1 maart 2021 om 11:45

Aardbeienconfituur:

Voor 1 kg aardbeien heb ik 500 gr suiker gebruikt

# dit heb ik een nachtje laten trekken ( aardbeien en suiker)

# Bij het maken van de confituur de laatste 15 minuten een halve citroen persen  is een natuurlijke pectine bom. Daardoor word je confituur dikker . Zorg ook dat de fruit hun kleur goed behoud.

# hier bij mij duurde het ongeveer 30-40 minuten( dat hangt af op hoeveel je je fornuis zet )

# de eerste 10 minuten heb ik het op nr 7 gezet het fornuis ( gaat tot nr 9) , dan heb ik de rest van de tijd op nr 6 gezet

# roer regelmatig de confituur

# schep het schuim eraf ( liefst op het einde vooraleer je ze in de gesteriliseerde potten zet)

# vul de warme confituur in de gesteriliseerde potjes ( liefst potjes met een schroefdeksel erop )

# draai het deksel erop en laat de confituur potjes omgekeerd afkoelen

# bokalen met een rubberen en klemsluiting laat je gewoon afkoelen zonder te draaien

# op een droge, donkere en koele plaats bewaren

# smakelijk

#aardbeien #confituur #confituurmaken #homemade #yummy #suiker #lemon #moestuingeluk #moestuin #zomer #summer #ontbijt #tasty #

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.